חוק הירושה

עורכי דין צוואות

שתף את המאמר

מגמת חוק הירושה היא בבירור לקיים צוואות ולא לבטלן מגמה זו נכונה בייחוד בשאלות של פגמים צורניים. החוק קובע כי אם התקיימו מרכיבי היסוד בצוואה, ולא היה לבית המשפט ספק כי היא משקפת את רצונו החופשי והאמיתי של המצווה, רשאי הוא, בהחלטה מנומקת, לקיימה, אם אף נפל פגם בהליכים או בכשרות העדים. לדוגמה, מרכיבי היסוד בצוואה" הם: בצוואה בכתב יד : הצוואה כולה כתובה בכתב ידו של המצווה; בצוואה בעדים הצוואה בכתב, ויש שני עדים;
עורכי דין צוואות
חוק הירושה

לקבלת ייעוץ ומידע נוסף השאירו פרטים:

השאלה היא מה קורה כשהפגם הוא מהותי, ואינו פגם צורני הנראה על פני הצוואה. הרבה יותר קשה להוכיח פגם ברצונו של המצווה כלומר הצוואה מורישה למי שהמצווה לא רצה להוריש לו וזאת עקב הפעלת השפעה בלתי הוגנת על המצווה, לדוגמה ע"י בן משפחה או מטפל הגר עם הקשיש, הקשיש תלוי בו, חושש שישאר לבד ולכן קל להשפיע עליו או להסית אותו נגד בני משפחה אחרים.
על הצוואה לשקף את רצונו האמיתי של המצווה זה המבחן החשוב ביותר. אלא שכאן מתוך מגמה לקיים צוואות קבע המחוקק מעין חזקת כשירות של הצוואה כל עוד היא תקינה צורנית והעביר את נטל ההוכחה לפסול את הצוואה למתנגד. חזקה זו מתנגשת במגמה היסודית לקיים את רצון המוריש.
קשה להוכיח, וקשה להרים את נטל הראיה בשאלות של השפעה בלתי הוגנת או אי כשירות לעשות צוואה. לכן גם במקרים של ספק , כשהמוריש בסוף חייו היה לעיתים כשיר ולעיתים לא כשיר, קיימו בתי משפט את הצוואה בקביעה שביום עריכת הצוואה היה המוריש כשיר. במקרה אחרק נפסלה צוואה כאשר איכון המכשיר הסלולרי של אחד העדים הראה שלא היה במקום שבו נערכה הצוואה. הדבר מדגים עד כמה קשה לפסול צוואות חשודות. נדיר מאד שהמשטרה מסכימה לקיים בדיקות מז"פ ולבצע פעולות חקירה בתיקי משפחה שמטבעם אינם תיקי פשע מבוהקים.
הן כתיבת צוואה והן מחלוקות בתיקי עזבונות נוגעים לנכסים ולממון בשווי רב המשקפים את כל הרכוש שאדם צבר בחייו לכן מצד אחד חשוב להקפיד בעת עשיית צוואה שהצוואה תיעשה באופן תקין לא רק צורנית אלא גם מהותית וההורשה תנומק בצורה מלאה כדי למנוע חשש לפסילת הצוואה. מצד שני כאשר צוואה נראית חשודה מבחינת תוכנה החריג והבלתי שגרתי, אין מקום להכביד על המתנגדים ויש לקבוע כי לבית המשפט שיקול דעת רחב, והתנגדות תתקבל ברמת הוכחה של מאזן ההסתברויות ולא יוטל נטל ההוכחה על המתנגד, להפך, אם הצוואה נראית חריגה בלתי צודקת ותמוהה בשאלות המהותיות של ההורשה יש לשנות את החוק ולהעביר את נטל ההוכחה למי שמבקש לקיים את הצוואה.

למה לבחור במשרד עו"ד דניאל ארנסט ושות' ?

ניסיון של שנים

למשרדינו ותק של שנים רבות בתחום צוואות עזבונות וירושה וניסיון רב לצד שירות ויחס אישי

צוות מנצח

הצלחות מוכחות במשפטי ירושה התנגדויות לצוואות ושמירה על זכויות יורשים

מתמחים בצוואות ועזבונות

לצד התמחות בתכנון ובניה למשרדינו מומחיות מיוחדת בתחום צוואות עזבונות וירושה

טיפול מקצועי ומיומן

למשרידנו צוות מנוסה אשר מעניק טיפול מקצועי ומיומן תוך מתן שירות מצויין לפונים ע"י צוות המשרד

אנו עורכי דין לירושה המתמחים בעניני ירושה צוואות ועזבונות. תוכלו לפנות למשרדנו בכל שאלה בנוגע לצוואות וירושות וכן גם בנוגע לניהול עיזבונותיהם של נפטרים. משרדנו משרד עורך דין לירושה מתמחה בכך ויתאים לכל אחד את הסיוע הנדרש עבורו.

לקבלת ייעוץ ומידע נוסף השאירו פרטים:

'עו"ד דניאל ארנסט'

'עו"ד דניאל ארנסט'

עורך דין (שופט בדימוס) בעל משרד עורכי דין אשר התמחותו היא בדיני ירושות וצוואות, עזבונות ותכנון ובניה. עו”ד ארנסט משמש כאב בית הדין של הועד האולימפי, יו"ר ועדת בוררות וגישור של לשכת עורכי הדין. כמו כן שימש במילואים כאב בית דין צבאי (שופט צבאי). בוגר משפטים באוניברסיטת תל אביב בעל תואר LLB ולימודי כלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. שימש כמרצה למשפט בקריה האקדמית אונו.

לשיחת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור אליך בהקדם